Individueel

“On Horseback” (per paard), zo reisde men vroeger van dorp naar dorp. Man en paard waren tot elkaar veroordeeld, van elkaar afhankelijk. En zoals elk mens verschilt van een ander, zo verschillen paarden van elkaar.

Om tot samenwerking te komen met het paard moet je elkaars taal verstaan, maar allereerst die van jezelf. Werken met paarden is dan ook vooral werken aan jezelf.

Het omgaan met paarden is indrukwekkend. Ze zijn klein of juist groot en sterk, gevoelig en eigenwijs. Ze zijn net als mensen, sociale wezens, hebben verschillende persoonlijkheden en rollen in hun gemeenschap, de kudde. Paarden kunnen je innerlijk raken, maar je ook intimideren door hun kracht en grootte, wat op een natuurlijke manier kans biedt om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Bij het uitvoeren van activiteiten met paarden ontstaan er prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het leven. De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt. We ervaren de consequenties van ons handelen door de eerlijke en directe reactie van het paard. Sessies met paarden bieden daardoor een ongekend speelterrein van confrontatie, oefen- en leermogelijkheden. Ze laten ons de spiegel van onze ziel en zaligheid zien.

Je krijgt enkele opdrachten die je samen met het paard uitvoert. Hierbij is geen sprake van goed of fout, en alles kan of mag. Stilte en ontspanning worden tijdens een sessie afgewisseld met activiteit en beweging. Er worden diverse oefeningen met de paarden gedaan, met als doel dat je verdieping in jezelf vindt, wat zorgt voor een beter zelfvertrouwen en een gezonde balans in het dagelijks leven.

Les hier de ervaring van een deelnemer: “Samen met Anita en haar paarden in de stal en in de wei ging ik op bijzondere manier op ontdekkingsreis naar de onderliggende thema’s en beweegredenen van mijn eigen gedrag en handelen”.

Wil jij samen met mij aan de slag met de volgende thema’s:
– Vanuit kracht in het leven te staan
– Inzicht krijgen in je eigen gedrag en onbewuste patronen
– Werkelijk authentiek contact met jezelf te hebben
– Je eigen waarden voelen, wie je bent, wat je wilt?
– Grenzen stellen voor jezelf, maar ook voor de ander
– Uit het hoofd, naar hart en intuïtie!

In gezamenlijk overleg bepalen we een traject naar jouw behoeften en wensen. Meer informatie?

Maak hier je afspraak voor een vrijblijvend online kennismakingsgesprek met Anita Buts.