Trauma & Hechting

Ben je ook zo klaar met vastgeroeste patronen zoals onzekerheid, faalangst, heftige emoties, je achter een masker verschuilen. Vraag je jezelf geregeld af 'wie ben ik', 'wat wil ik' en 'wat is mijn plek'? Geeft je lijf aan dat het anders moet? Of ben je bang voor verandering en/of het onbekende. Heb je vaak negatieve gedachtes en overtuigingen, en ga zo maar door ...

Onze passies en dromen worden vaak versluierd door de sleur van alledag. We blijven vastzitten in banen en relaties die ons niet ten diepste raken en misschien niet eens bij ons passen. Angst regeert de meeste levens. Angst om ontslagen te worden, om ziek te worden en om je maatschappelijke status te verliezen. De meeste mensen leven inderdaad niet het leven dat past bij wie ze zijn. Ze lopen ergens vast in hun leven en willen graag het roer omgooien, maar op eigen kracht lukt dat niet. Waarom lukt dat niet, wat houdt je tegen om te doen wat zo dicht bij je hart ligt? Waar ben je zo gehecht aan of door welke gebeurtenis ben je zo geraakt?

Als mens hebben we in de loop van ons leven meerdere schillen om ons heen gebouwd om onszelf te beschermen. Dit begint al bij het ontstaan van ons leven, waar de eerste blauwdrukken van ons basisvertrouwen, denk aan bijv. (negatieve)overtuigingen, normen en waarden gevormd zijn, en van invloed zijn op de gedragingen in het dagelijkse leven. De invloed van ons brein op ons basisvertrouwen wordt daar al vaak aangezet in een overlevingsmodus, zonder dat we daar bewust van zijn. We moeten in ons leven blijven bewegen en op zoek gaan naar waar je blij van wordt. Als we stilzitten in onze baan, relatie of welvaart, zijn we mentaal dood en lopen we verloren door ons waardevolle leven. Ga iets doen waar je echt gelukkig van wordt en waar je energie van krijgt. Door de juiste verhouding van Hoofd, Hart en Intuïtie kom je in je eigen positieve flow terecht.

Durf je je eigen verleden, obstakels, overtuigingen, en patronen onder ogen te zien, en op zoek te gaan naar je diepste verlangen? Waardoor je veranderingen durft aan te gaan en hiermee in een positieve flow komt, zodat je het masker afzet, een buiging naar het verleden maakt en je eigen authentieke identiteit oppakt. Dan pak je de regie over je eigen leven! De paarden zijn hierin de versnellers. Je kunt bij hen geen masker opzetten en ze bedotten. Paarden zien en ervaren je zoals je werkelijk bent. Dat maakt werken met paarden ook zo bijzonder. Je krijgt, wat je bent en zo eenvoudig is dat.

Ben jij op zoek naar jouw authentieke identiteit en leiderschap. Of naar persoonlijke begeleiding bij onder andere:
– Aandoeningen die behoren tot het zogenoemde; Geen Bodem Syndroom, zoals ADHD, Autisme en PDD-NOS.
– Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) klachten bij (jonge) kinderen, jeugdigen of volwassenen.
– Ernstige verstoorde vertrouwensrelaties binnen het gezin.

Binnen organisaties kan het worden ingezet bij onder andere:
– Ernstige verstoorde vertrouwenskwesties.
– Verandermanagement processen.
– Werkomgeving met een verhoogt risico op trauma.

Om weer in de flow te komen of je basisvertrouwen te herstellen, worden er diverse technieken ingezet, bijvoorbeeld EMDR en/of hypnotherapie en systeemwerk. Kijk ter illustratie naar deze animatie van de CREF-Methode die ik onder andere hiervoor toepas.

Wil je meer informatie of coaching met paarden iets is voor jou of je organisatie?

Maak hier je afspraak voor een vrijblijvend online kennismakingsgesprek met Anita Buts.