Ontdekkingsreis naar mijn onderliggende thema’s!

Samen met Anita en haar paarden in de stal en in de wei ging ik op bijzondere manier op ontdekkingsreis naar de onderliggende thema’s en beweegredenen van mijn eigen gedrag en handelen. Dit gebeurt met de directe en objectieve reactie van het paard tijdens de uitvoering van de opdrachten. Bijvoorbeeld het paard heeft vertrouwen in mij om het halster om te doen, hij stopt juist met lopen terwijl ik een rondje wil wandelen met hem of hij zoekt met zijn hoofd juist toenadering.

Daar waar nodig is helpt Anita, door middel van haar open vraagstelling (niet oordelend) de vertaalslag te maken. Door te reflecteren naar de reactie op de activiteit door het paard naar mijn onderliggende gedachten. Het is vervolgens aan mijzelf om met deze inzichten verder aan de slag te gaan. Op eigen kracht of al dan wel/niet met behulp van Anita en (eventueel) haar paarden.

Eigenlijk kan ik er nog veel meer over schrijven, echter zou ik willen adviseren; beleef deze unieke samenwerking met Anita en haar paarden zelf. Dan zal je net als ik de unieke Anna Grande in puurheid & eenvoud ervaren en ook jezelf beter leren kennen.

Als je net als ik paarden imposant vindt, wees gerust Anita zal zorgen dat je je niet alleen veilig voelt samen met het paard, maar zorgt voor een totaal veilige omgeving.

Als ik aan Anita als persoon en haar werk denk, denk ik aan één woord; “uniek”. Uniek door haar puurheid & eenvoud. Op haar authentieke mensgerichte manier van omgaan met mij als mens en de krachten en middelen die de natuur ons geschonken heeft, weet ze met haar energieke uitstraling en innerlijke rust, mij als persoon te begeleiden.

Marieke van B.