Dealen met kanker

Na een vervelende periode waarin ik te maken kreeg met borstkanker, had ik mijn leven toch weer behoorlijk goed op de rit. Aanpassingen in mijn voeding, leefstijl en werk zorgden ervoor dat ik lichamelijk alles wel weer onder controle had, maar toch knaagde er nog iets van binnen. Het opruimen van emoties hoorde ook bij het helingsproces, maar hoe pak je dat aan? Ik wist dat ik bepaalde zaken onder ogen moest zien, alleen, als praktisch ingesteld persoon trok een bezoek aan een psycholoog me niet aan.

Ik hoorde via een arts van de Cref methode met behulp van paarden en voelde direct dat ik dat moest proberen, en wat ben ik blij dat ik het heb gedaan! Door de goede en professionele begeleiding van Anita, en de liefdevolle benadering van de ruin Zingaro heb ik in een veilige omgeving mijn blokkades aan kunnen pakken. Ik heb letterlijk meer lucht gekregen. Na het intakegesprek, waarin de thema’s waar ik aan moest werken besproken werden, zijn we aan de slag gegaan in de kleine weide. Apart was het feit dat, als ik in mijn hoofd zat, Zingaro afstand van me nam. Maar als ik vanuit mijn gevoel aan de slag ging, dan kwam hij naar me toe en leek precies aan te voelen wat ik nodig had.

De sessies verliepen in een tempo dat ik steeds zelf aan kon geven. Niets moet, maar Anita stimuleert je wel om steeds een stap verder te komen. Ik heb hele mooie momenten meegemaakt en inzichten gekregen waar ik nu nog steeds veel aan heb. Ik kijk met een fijn gevoel op de sessies terug.

Irma