Communicatie

Communiceer je helder, dan komt dit je samenwerkingen ten goede, komt je boodschap over en bereik je meer. Wat maakt dat het niet altijd gaat zoals je wilt?

Dat heeft te maken met veel factoren, een ervan is dat jij situaties anders interpreteert dan mensen om je heen. Communiceer je vanuit je eigen authentieke kern of bepalen anderen jouw ‘tone of voice’?

Dit programma geeft je meer inzicht in je eigen waarnemings- en communicatiestijl en in die van anderen. Je krijgt inzicht in hoe je je gedrag effectief afstemt op een ander waardoor jij in je kracht kunt staan. Dan kan je beter voelen, denken, doen en het verwoorden. Zo bereik je meer resultaat en haal je meer plezier uit je samenwerkingen.

Tijdens het programma trainen we ook met paarden, die zijn jou ‘leermeester’. Het paard en zijn authenticiteit is een waardevol reflectie-instrument op het onbewuste niveau voor de mens. Het paard fungeert daarbij als een indicator voor de innerlijke gemoedstoestand van de deelnemer, zowel het bewuste als onbewuste deel. Het paard helpt dan in feite de werkelijkheid te nemen zoals die op dat moment is, zonder oordeel.

Wil jij ook samen met je team of organisatie deelnemen aan het programma effectieve communicatie? We gaan o.a. aan de slag met de volgende thema’s:

Inzicht in eigen communicatiegedrag
– De balans tussen grenzen en grenzeloos opstellen.
– Herken je valkuil en vind je kracht.
– Non-verbale communicatie: wat je niet zegt, maar wel vertelt.

Inleven in de ander
– Waarom praten begint met luisteren.
– Omgaan met weerstand.
– Kijken naar de ander: de kracht van gedachten.
– Inleven in de gevoelens en de belangen van de ander.

Communiceren vanuit je eigen kracht
– Intuïtie, voelen.
– Communiceren vanuit jouw eigen, authentieke manier.
– Doelen verwoorden en uitzetten.

Het programma effectieve Communicatie kan naar wens en op maat worden samengesteld. Wij bieden het traject aan om deels online te volgen, en één/of meerdere dagen met paarden op de hoeve, locatie in Tilburg. In gezamenlijk overleg bepalen we een traject naar jullie behoefte en wensen. Meer informatie?

Maak hier je afspraak voor een vrijblijvend online kennismakingsgesprek met Anita Buts.