Over Anna Grande

Welkom bij Anna Grande, sinds 2007 gespecialiseerd in coaching en training naar het vergroten en herwinnen van leiderschap en authenticiteit.

Anna Grande een naam met een verhaal. Ik meet 1,85 m en heet Anita, wat in het Spaans ‘kleine Anna’ betekent. Dit zorgde voor vermakelijke momenten als ik me voorstelde in het Spaanse San Sebastián, waar ik HBO Internationaal Management studeerde. Anita dus, in lijn met mijn naam, maar in contrast met mijn lengte!

Ik voel me thuis op het scheidsvlak van natuur en cultuur, van mensen en dieren. Ik volgde na de HBO, Bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit, een opleiding tot Equine Assisted Coach bij de Keulseweg, trainingen binnen Phoenix en CREF®. De combinatie van mijn achtergrond; jongste telg uit ondernemersgezin, ervaring met paarden, ambitie, werkervaring en opleidingen, zorgt ervoor dat ik in staat ben individuen, teams, volwassenen en kinderen op natuurlijke wijze te begeleiden in hun eigen ontwikkeling. Samen met de paarden gaan we op zoek naar het vergroten en herwinnen van je eigen authenticiteit. ‘Doe ik wat ik wil, en wil ik wat ik doe!’

Een paard zal niet oordelen, en heeft geen ‘eigen agenda’, maar verbindt mensen met zichzelf. Speel je toneel, dan zal het paard daar automatisch doorheen prikken. Door samen met het paard aan de slag te gaan, kunnen we inzicht krijgen in onze eigen gevoelens, talenten en beperkingen; het paard geeft je letterlijk inzicht in je eigen innerlijke. Vanuit je Hoofd naar Hart & Intuïtie!

Naast coachen met en zonder paarden gebruik ik ook Kickbokscoaching. Door het inzetten van oefeningen van het kickboksen ondersteun ik  diverse ontwikkelvraagstukken voor individuen en teams. Hierin werk ik samen met vijfvoudig wereldkampioen Semmy Schilt® Kickboksen & Denise Munster Mental coaching.

Daarnaast ben ik partner bij Motifade, een landelijk werkende organisatie die gericht is op mens, team en organisatie.

Als coach ben ik aangesloten bij de NOBCO, Nederlandse Orde van Beroeps Coaches. Dit houdt in dat de algemene voorwaarden en de ethische gedragscode van de NOBCO van toepassing zijn.

Anna Grande, aangenaam!