Vrouw, ontdek je eigen kracht

Authentiek in contact met jezelf d.m.v. paarden en intuïtief tekenen

Bepaal jij zelf de koers in je leven, of bepalen anderen de richting die jij opgaat?

Als je echt wilt leren vanuit kracht in het leven te staan gaat het over je eigen waarden voelen, grenzen stellen voor jezelf, maar ook voor de ander. In je kracht staan is werkelijk authentiek contact met jezelf en de ander. En hoe (her)ontdek je die kracht nu in jezelf?

Door de workshop word je bewust van het effect van je gedachten, je gedrag en maakt onbewuste patronen bij jezelf zichtbaar. Waar wil jouw levensenergie naar toe, en waar krijg jij meer vreugde van?
Je gaat zo veel mogelijk op onderzoek naar je eigen kern, niet alleen door theorie maar vooral door praktische oefeningen toe te passen, kom je steeds dichter bij je innerlijke kracht. We gaan een helder beeld krijgen van jouw diverse soorten energiebronnen, optimale flow, de werking van het brein. En we eindigen de dag met meditatie en intuïtief tekenen.
Gedurende de dag trainen we met paarden, die zijn jouw ‘leermeester’. Met het paard kan onder andere gewerkt worden aan: je grenzen aangeven, ruimte (positie) innemen, focus, omgaan met angst, omgaan met weerstand, loslaten, communicatie, inlevingsvermogen en authenticiteit.

Het paard en zijn authenticiteit
Het paard is een waardevol reflectie-instrument op het onbewuste niveau voor de mens. Het paard fungeert daarbij als een indicator voor de innerlijke gemoedstoestand van de deelnemer, zowel het bewuste als onbewuste deel. Het paard helpt dan in feite de werkelijkheid te nemen zoals die op dat moment is, zonder oordeel.

Samen met het paard ga je opdrachten doen. Deze geven inzicht in jouw sterktes en zwaktes als leider, om uiteindelijk daar een goede balans in te kunnen vinden. Als je in de oefening bijvoorbeeld een paard moet leiden, dan kan dit alleen tot stand komen als jij in de ogen van het paard authentiek gedrag vertoont en erkent wat je voelt. Dit ontstaat wanneer bewust en onbewust gedrag bij de deelnemer complementair zijn en elkaar niet tegenspreken. Het paard zal dit gedrag reflecteren en inzichten geven in je eigen handelen en hoe je het anders zou kunnen aanpakken. Het is de ervaring, die je gaat omzetten naar jouw eigen, authentieke manier. Van Hoofd naar Hart en Intuïtie!

De workshop wordt gegeven door Drs. Anita Buts, sinds 2007 professioneel coach, trainer en trauma- en hechtingstherapeut met behulp van paarden.

Intuïtief tekenen
Iedereen kan tekenen!
Zonder vooropgezet plan, maar wel gebaseerd op jouw persoonlijk thema, ga je werken aan je eigen tekening. De keuze van de diverse materialen waarmee je wilt werken is aan jou, dat kan zijn verf, kwasten, je handen, paletmes of krijt, ecoline, potloden, stiften etc. Maar ook in combinatie van tijdschriften, en materialen uit de omgeving/natuur.

Een tekening geeft informatie die deels uit het bewuste brein, en deels uit het onbewuste beeldreservoir komen waar alle herinneringen liggen opgeslagen. Een tekenoefening kan je helpen bij jezelf te komen, je eigen binnenwereld te verkennen. Het is een innerlijke ontdekkingsreis naar datgeen dat in je leeft. Luisteren, voelen en volgen naar creatieve bewustwording.

Het intuïtief tekenen wordt begeleid door Nicole Post, Kunstacademie geschoold, creatief als Art Director en tekenen/schilderen. (www.nicolepost.nl)

Investering:
€ 325,- exclusief btw, inclusief materiaal, versnaperingen en een heerlijke lunch. Deze workshop kan ook omgezet worden naar een maatwerk programma.

Aantal personen:
Minimaal 4, maximaal 8 personen, zodat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Tijd en locatie:
De workshop wordt gehouden vanaf 09:30 tot en met 16:30 op Hoeve De Reeshof, Kamerikstraat 5, 5045 TW in Tilburg. Op deze prachtige boerderij leven de paarden Negra en Dora waarmee we gaan werken. En er is een prachtige tuin met genoeg ruimte om een gezellige leerzame dag door te brengen.

Aanmelden:
Via de button bij de agenda.

Wil jij je Hoofd, Hart en Intuïtie verbinden, dan is deze eendaagse workshop voor vrouwen, waar je aan leiderschap en Paardencoaching kunt proeven, zeker iets om te ervaren.

Nicole en ik verwelkomen jullie graag.

Agenda

22 Apr
Vrouw, ontdek je eigen kracht!